3 tips om de herfst en winter door te komen!

De R zit weer in de maand… Het is weer herfst. Het wordt kouder, frisser, donkerder en natter en dat kan weerslag hebben op je gezondheid. Hier een aantal tips om je lichaam een boost te geven om die donkere koude maanden goed en gezond door te komen:

echinea

Tip 1: Echinacea Purpura

Van de week zag ik nog net een prachtig bloeiende rode zonnehoed, oftewel Echinacea Purpura. Dit plantje is niet alleen mooi o, te zien maar heeft ook sterkte geneeskrachtige werking en kan helpen bij verminderde weerstand, verkoudheid, groep, allerlei ontstekingen maar ook bij candida en eczeem. A. Vogel verkoopt Echinaforce tabletten met een extract van de rode zonnehoed, maar je hebt ze ook van onder andere Arkocaps, Solgar en Bonusan. Lees wel goed de bijsluiter, je moet de producten niet te lang of te vaak gebruiken en je moet ook niet overgevoelig zijn voor de stof! Wil je gewoon genieten van de mooie bloem in je tuin, waar overigens ook veel vlinders op af komen, koop dat wat zaadjes en zaai ze volgend jaar!

Tip 2: Siroop van honing, gember, kaneel en citroen

Ik kwam een geweldig anti-griep-middel tegen op internet met honing, citroen, gember en kaneel. Waarom dit zo goed werkt? Honing is antibacterieel (goed tegen infecties en wondjes) en geeft je immuunsysteem een boost. Kaneel en gember zitten vol antioxidanten en citroen werkt ontstekingsremmend en zit vol vitamine C, nog zo’n mooi antioxidant

293134_10151129200827436_2017016286_n-1

Zo maak je het:

  • 3 biologische citroenen in dunne schijfjes
  • Pot biologische honing (niet honing met toegevoegde suikers)
  • 5 cm. verse gember. Eerst schillen en vervolgens in schijfjes snijden
  • Snufje kaneel

Doe al deze ingrediënten in een mooie pot even roeren en vervolgens zet je deze in de koelkast. Als het een soort karamel-achtige siroop is geworden dan is het klaar! Als je af en toe een theelepel van dit mengsel neemt dan werkt het effectief tegen griep. Je kan er ook thee van maken: neem een theelepel siroop, doe er kokend water overheen en zo heet mogelijk opdrinken. Helaas is dit wel minder krachtig want honing verliest enzymen boven de 40 graden. Je kan de siroop ca. 2 a 3 maanden in de koelkast bewaren.

Tip 3: Neti Pot

Mocht je last hebben van neusverkoudheid en wil je geen neusspray gebruiken dan kan de neti pot wel wat voor je zijn. Met dit potje spoel je de holtes tussen je neus door met zout water waardoor je slijm en snot er uitgespoeld wordt. Het lijkt wat vies en de eerste keer voelt het wat onnatuurlijk en apart maar het werkt erg goed! Ik gebruik het preventief bijna elke dag, ook in de zomer tegen hooikoorts en pollen, want die gaan mooi meer naar buiten met het water. Je hebt een plastic variant (Rhinohorn) die vaak wel te koop is bij je apotheek of drogist maar beter is natuurlijk een keramische omdat je toch ook weer warm water gebruikt en plastic af kan geven. Maar de grijpgrage handjes van mn dochters zorgen er nog voor dat ik de Rhinohorn gebruik, en die is ook makkelijk om mee te nemen op vakantie. Als je googlet op Neti Pot kom je talloze webwinkels tegen die ze verkoopt. Qua zout kan je gewoon (Keltisch) zeezout gebruiken.

Prevent-Puffy-Eyes        netipot-om-groen_13

Alsjeblieft: 3 handige tips om de koude maanden weer door te komen! Een extra tip is om goed te letten of je voldoende vitamines binnenkrijgt en dan voornamelijk Vitamine C en D. Ook moet je je huid ook goed verzorgen met een goede vette/voedende zalf zoals bij voorbeeld die van Weleda of Purepotions!

shizo_purepotions_giveaway_okt2015_skinsalvation

Bronnen:

– http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/108876-de-geneeskracht-van-echinacea-of-rode-zonnehoed.html

– https://sapas020.wordpress.com/2012/10/17/anti-griep-wonder/

– http://lifecellskinfans.com/wp-content/uploads/2013/09/Prevent-Puffy-Eyes.jpg

– http://www.yogitri.nl/netipot-keramiek-met-om-symbool