Baktip – kokosmakronen!

Het weekend komt er aan en dan hebben veel mensen weer wat meer tijd om lekkere dingen te bakken! Afgelopen week heb ik deze kokosmakroonbolletjes gemaakt en ze zijn zeker een aanrader!

IMG_1508   IMG_1507

De bedoeling was om echte koeken te maken, maar omdat mijn eiwit niet zo stijf werd vielen die al snel uit elkaar op de bakplaat. Daarom koos ik ervoor om bolletjes te maken en dat ging veel beter en het smaakt prima!

Het originele recept komt uit het bakboek van Amber Albarda (ik heb kleine aanpassingen gedaan) en dit zit erin:

20 gr. amandelmeel
1 groot biologisch scharreleiwit
1/4 tl. wijsteenbakpoeder
45 gr. kokosbloesemsuiker
25 gr. sesamzaadjes
110 gr. kokosrasp

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Klop het eiwit met een handmixer tot een schuimende massa. Voeg het wijnsteenbakpoeder toe en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de helft van de kokosbloesemsuiker toe en mix tot de suiker is opgenomen.

Voeg de rest van de kokosbloemsuiker toe en mix door tot er stevige pieken in het eiwit ontstaan en het geheel volop glanst. Schep het amandelmeel, de sesamzaadjes en de kokosrasp erdoor. Leg de balletjes op de bakplaat (en plet ze als dit lukt tot koekjes, en anders hou je ze rond) Bak ze in 15-18 minuten gaar in de oven. Let op dat de makronen niet te bruin worden, want dan worden ze te knapperig.

IMG_1509

Na de zomer geef ik het bakboek van Amber weg via een Giveaway dus houd de site in de gaten!

Eet smakelijk!