Bananenbrood met chocola *glutenvrij*

Hhmmm, afgelopen week was mijn man jarig en heb ik een lekker bananenbrood met chocola gemaakt. Heel simpel met ingrediënten die je vaak wel in huis hebt. Ook lekker als tussendoortje mee naar werk of school, omdat het vrij is van geraffineerde suikers!

Wat heb je nodig?

3 rijpe bananen
4 eieren
150 gram amandelmeel
50 gram pure cacao
2 theelepels bakpoeder
50 gram gemengde noten (kies uit oa walnoten, cashewnoten, hazelnoten, amandelen)
40 gram geraspte kokos
40 gram gesmolten kokosolie
Snufje zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 175 graden en vet een cakevorm in of gebruik (ecologisch) bakpapier.

Maal de noten klein in een blender of nutribullet en pureer hierna de bananen daarmee. Klop de eieren in een kom en voeg daar de gepureerde banaan, het amandelmeel, de cacao, bakpoeder en een snufje zout aan toe. Spatel nu ook de gemalen noten, kokos en de gesmolten kokosolie door het beslag. Meestal laat ik de kokosolie smelten in een pannetje maar met koud weer kan je ook heel goed een bakje op de verwarming zetten. Alles even goed mengen tot een mooi beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en plaats eventueel wat (wal)noten op de bovenkant. Bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.

Als het klaar is goed laten afkoelen en smullen maar!

Je kan de cake ongeveer 4-5 dagen bewaren in de koelkast (in een bewaarbak) maar ook heel goed in plakjes invriezen.

Idee voor het recept kwam van Uit Pauline’s keuken.