Boekrecensie: “De laatste Paling”

Er zijn momenteel zoveel boeken over gezond leven en goede voeding dat je soms even niet weet wat je moet kiezen en waar je moet beginnen. Ik heb op vakantie een leuk boek gelezen dat ik graag me je wil delen: De laatste paling. Een boek met losse verhalen over misstanden en misleidingen in de voedingsindustrie..

IMG_2418

Het boek is geschreven door 2 onderzoeksjournalisten: Annemarie Geleijnse en Rineke van Houten. Zij schrijven samen columns voor verschillende kranten zoals de Volkskrant, Vrij Nederland en Trouw onder de naam ‘De laatste paling’. Ook hebben ze een gelijknamige website waar je alle artikelen kan vinden maar ook diverse blogs en informatie over het boek. Meestal over voeding en gerelateerde onderwerpen.

Het boek is opgedeeld in 4 verschillende delen:
* Gezonde twijfels: kritische verhalen over onder andere melk, energydrankjes en voedselhypes zoals paleo.

* Lekker opscheppen: hoe (on)gezond is pangasius, hoe wordt een biologische koe geslacht (en hoe bio-industrie koeien), moeten we nog paling eten en hoeveel voedsel verspillen we?

* Sterke verhalen: columns over onder andere een kritische blik op kraan- en bronwater, boerderijchips en ‘Hollandse’ kaas uit Polen.

* Pionieren in de polder: over de octrooien op groenten en fruit en ook een aantal positieve initiatieven!

Al met al een makkelijk te lezen boek vol interessante verhalen die goed belicht worden vanuit verschillende kanten!

Klik hier voor de website van de laatste paling.