Bij het weekend hoort chips, maar hoe fijn is het als je ook gezond kan snacken?! Met boerenkoolchips ben je goed bezig en het is heel lekker!
Wat heb je nodig?
- 300 gram boerenkool (gewoon verse stronken)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel sesamzaadjes
- eventueel: beetje zeezout
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
- Haal de boerenkool uit elkaar en was de bladeren. Doe het hierna in een kom.
- Meng de olijfolie, sesamzaadjes en sojaolie in een klein kommetje en schenk dit over de kool. Zorg ervoor dat alle boerenkool besprenkeld is met de saus.
- Doe de boerenkool op een ovenplaat (met bakpapier) of in een ovenschaal en doe dit ongeveer 6-12 minuten in de oven (afhankelijk van hoe heet je oven is, na 6 minuten even testen of de boerenkool hard geworden is)
- Als de boerenkool knapperig is kan je er nog een beetje zout overheen doen, maar dit hoeft niet.