Elke dag Deliciously Ella

Ella Mills, voorheen Woodward, schreef dit jaar haar tweede kookboek vol lekkere plantaardige recepten. Niets voor jou dat veganistische eten? Na het lezen en proeven van deze recepten denk je wel anders, zelfs mijn man, een carnivoor in hart en nieren vond het erg smakelijk! Maar je kan natuurlijk ook wat vlees of vis toevoegen, Ella geeft daar zelfs tips voor.

Persoonlijk denk ik dat het heel verstandig is om een aantal dagen per week plantaardig te eten, zowel voor ons lichaam als voor het milieu. Zelf ben ik geen vegetariër of veganist, daarvoor vind ik het nog nét wat te lekker maar ik eet altijd biologisch en probeer steeds meer vegan recepten te integreren in onze keuken. Voor de nodige inspiratie ben ik heel blij met boeken zoals die van Ella!

    

Plantaardig eten voor een goede gezondheid

De plantaardige leefstijl heeft Ella geholpen te herstellen van een chronische ziekte. Het effect van goede voeding was enorm: het laten staan van suikers en dierlijke producten zorgden ervoor dat ze weer fit en gezond werd en niet meer dagen op bed moest liggen.

Lekkere recepten

Deliciously Ella Elke dag is een dik boek met fijne harde kaft. Het bevat niet alleen maar recepten maar ook uitleg over je vooraadkast, koelkast en vriezer (hoe bewaar je kliekjes, fruit en groenten het beste, ja zelfs ik kon er wat van leren) of hoe en wat je kan koken voor veel mensen. De recepten zijn voor elke maaltijd: ontbijt, to-go, salades, makkelijke maaltijden en lekker simpel en zoet 🙂

Vorige week probeerde ik zowel de groentepaella als de pasta carbonara, allebei een succes. Bij de carbonara heb ik wel wat spekjes toegevoegd voor de hartige bite, maar alsnog was het ontzettend fijn om een saus te hebben van pompoen en noten in plaats van zuivel! Zelfs mijn kritische pubernichtje at haar bordje leeg, een goede graadmeter!

   

Een aanrader!

Wat kan je nog meer verwachten? Nou lekkere gerechten zoals salade met wortel, rode biet en sesamzaadjes, knalroze soep, sushi met quinoa en avocado ennnnnnn double chocolate cheesecake-brownies. Oeh, die moet ik echt binnenkort maken!

Al met al een heerlijk kookboek, mooie foto’s, lekkere recepten en een goed verhaal! Zeker een aanrader voor onder de kerstboom, of om gewoon jezelf mee te verwennen!

Titel: Elke Dag Deliciously Ella
Ondertitel: Makkelijk en snel superlekker eten
Auteur: Ella Mills
Prijs: € 22,50

Uitgever: Kosmos Uitgevers