DIY: gezichtspoeder

Naast het zelf koken en bakken van lekkere gerechten vind ik het ook erg leuk, en misschien nog wel leuker, om zelf verzorgingsproducten en zalfjes te maken. Bij workshops leer ik mensen hoe je heel gemakkelijk producten maakt die je dagelijks gebruikt, zoals deodorant, tandpasta, ehbo-zalf of calendulazalf. Maar wist je dat je ook cosmetica zelf kan maken? Ik begon met gezichtspoeder waarvan alle ingrediënten natuurlijk weer eetbaar zijn!

Wat heb je nodig?
  • arrowrootpoeder, of tapiocameel of maïzena
  • kaneel
  • cacaopoeder
  • etherische lavendel olie
  • eventueel jojobaolie
  • schoon potje, poederkwast

(ik gebruik niet graag maïzena, tenzij het biologisch en gmo-vrij is)

en zo maak je het gezichtspoeder

Doe 2 eetlepels arrowroot in een schaaltje en voeg wat kaneel en cacao toe, afhankelijk van je huidskleur. Ik deed wat meer cacaopoeder dan kaneel omdat ik een gevoelige huid heb en kaneel kan wat irriteren.

Meng totdat je de juiste kleur hebt en voeg 1 of 2 druppels lavendelolie toe. Lavendel kalmeert de huid en geest en ruikt ook meteen heerlijk. Daarnaast zorgt het voor wat conservering.

Dit poeder in een potje doen en klaar. Ik gebruik voor dit gezichtspoeder een kwast, die ik wel eventjes langs de randen van het potje afklop voordat ik ga poederen anders heb je meteen een hele lading op je gezicht. Mijn gezicht glimt altijd erg door de vette zalf die ik gebruik maar met dit poeder gaat echt de meeste glim eraf. Let wel even erop dat het een beetje kan verstuiven als je het opbrengt.

Wil je een wat compacter poeder dat je met een sponsje opbrengt, dan kan je wat jojobaolie toevoegen zodat het wat vloeibaarder wordt.

En dat is het! Super simpel en goedkoop!

Inspiratie voor dit recept kwam van aromatherapie-info