Etherische olie

Tijdens mijn workshops en bij persoonlijke adviezen gebruik ik veel etherische olie; een geweldig en krachtig middel dat je op allerlei manieren kan inzetten bij zowel lichamelijke als psychische/emotionele ongemakken. Voor ons thuis is het een belevenis, een heerlijke geur waardoor ik wij ons beter voelen, maar ook een verlichtend middel voor allerlei kwaaltjes. Je kunt ook zelf ervaren hoe een verfrissende, warme of kalmerende olie wonderen doet voor je gemoedstoestand en lichaam.

Feitelijk gezien zijn etherische oliën vluchtige, aromatische verbindingen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Veel oliën werken antibacterieel en reinigend, voor lichaam maar ook in huis. De aromatische geur kan rustgevend, verkwikkend of motiverend werken en dat merk je meteen. Vooral mijn oudste dochter heeft hier echt baat bij en zegt regelmatig als ze thuis komt “wat ruikt het hier toch lekker!”. Daar doe je het voor: een blij gevoel, maar ook natuurlijke genezing.

ETHERISCHE OLIE KAN JE ONDER ANDERE INZETTEN TER VERLICHTING BIJ:

– Buikpijn
– Hoofdpijn
– Huidproblemen
– Spier- of gewrichtspijn
– Griep
– Concentratiestoornissen en stress
– Slaapproblemen
– Energietekort
– Ziektes en ongemakken bij kinderen

HOE GEBRUIK JE ETHERISCHE OLIE?

Je kan etherische olie van dōTERRA op 3 manieren gebruiken:

  • topisch (via de huid): bij voorbeeld een massage of onder de voeten. Breng bij voorbeeld een druppel pepermunt aan op je slaap bij hoofdpijn, masseer de buik met DigestZen bij buikpijn of obstipatie of gebruik melaleuca olie (tea tree) op een ontstoken teennagel.
  • aromatisch, met een diffuser; een apparaatje dat werkt met trilling van water waardoor je een stoomgeurtje krijgt. De goede krachten van de olie neem je hierdoor op via je neusslijmvlies
  • inwendig: doe een druppel in een glas water, breng aan onder de tong, neem wat olie samen met een lepeltje honing of slik een lege capsule die je zelf vult met het gewenste oliemengsel.

Meer informatie?

 

Voor meer informatie over deze etherische olie: info@gezondmetfemke.nl

fotobron: doterra.com