Gezonde en duurzame hygiëneproducten!

Gezond en duurzaam bezig zijn voor jezelf en het milieu kan op vele manieren: je kan biologisch en lokaal eten, minder plastic gebruiken en pure verzorgingsproducten gebruiken. Maar heb je wel eens gedacht aan duurzame hygiëneproducten zonder chemicaliën, plastics en chloor?

momiji-natural-maandverband-2-packmomiji-natural-pantyliner-2packmomiji-natural-maandverband-2-pack (3)

Veel mensen hebben een wat ‘vies’ idee bij het gebruiken van wasbare hygiëneproducten. Herbruikbare zoogkompressen en luiers voor baby’s worden steeds populairder maar inlegkruisjes en maandverband is voor mensen toch nog een ver-van-mijn-bed-show. Om maar niet te spreken over menstruatiecups ter vervanging van tampons. Eigenlijk is dat heel jammer want er is niets vies aan het gebruik van deze producten en het is zoveel beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Het schoonmaken is heel simpel: het maandverband eerst laten weken in een emmertje koud water en dan mee laten draaien in de gewone was! Inlegkruisjes kunnen gewoon direct mee in de wasmachine.

Even alle voordelen op een rijtje:
• Katoenen maandverband en inlegkruisjes zijn lekker zacht, natuurlijk en vochtregulerend. Het voelt heerlijk koel en droog aan en is geschikt voor iedere vrouw. Je kan ze zelfs gebruiken bij licht urineverlies of incontinentie of als kraamverband na een bevalling.
• De inlegkruisjes en maandverbanden zien er geweldig leuk uit, je kan ze bestellen in heel veel kleuren en motiefjes.
• In veel wegwerpproducten worden chemicaliën, plastics en chloor gebruikt om het extra wit te laten uitzien, goed te laten absorberen en toch dun te maken. Dat is bij deze producten niet het geval!
• Door het gebruik van de menstruatiecup -die gebruikt wordt in plaats van een tampon- wordt je niet blootgesteld aan pesticiden, chemicaliën en bleekmiddelen. Een cup vangt op, in plaats van te absorberen, wat zorgt voor een gezonde vaginale omgeving. Tampons absorberen namelijk 65% menstruatiebloed en 35% natuurlijk vocht wat ervoor kan zorgen dat je vaginale flora uit balans is.
• Uiteindelijk ben je goedkoper uit omdat je –bij goed gebruik- de producten jaren kan gebruiken.
• Je kan zelf denk ik wel nagaan hoeveel afval dit zal schelen!!

Ik heb de producten een tijdje geprobeerd en ik ben echt heel tevreden omdat het heel fris en niet zwetend aanvoelt. Het schoonmaken is echt geen probleem, alles gaat gewoon mee in de gewone was.

Mocht je het ook eens willen proberen dan kan je in mijn webshop nu een aantal producten bestellen!