Havermout-bosvruchtencake *glutenvrij*

Carlijn heeft weer wat lekkers gebakken: dit is één van haar favoriete en lekkerste cake’s! Zowel te eten als ontbijt, lunch of als tussendoortje… Het is een mengsel van allerlei heerlijke, gezonde ingrediënten met zacht fruit voor een extra lekkere smaak. Carlijn noemt het de havermout-bosvruchtencake!

Welke INGREDIËNTEN heb je nodig?

180 gram havermout (glutenvrij)
3 middel grote bananen
4 eieren
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
1 hand gemengde noten
5 kleine dadels zonder pit
2 handjes cranberry’s (ongezoet)
4 eetlepels (bevroren) zwarte bessen/frambozen

En zo maak je de cake:

Verwarm de oven op 180 graden. Meng alle ingrediënten in de blender of keukenmachine tot een beslag.

Doe dit beslag in een cakevorm (met ecologisch bakpapier). Zorg voor een formaat bakblik waarbij hij nog flink kan rijzen; hij zet namelijk nog behoorlijk uit. Bak de cake ongeveer 30 á 40 min in de oven.
Laat de cake een kwartier afkoelen voordat je een stukje neemt.

Heerlijk met een klein beetje biologische roomboter of notenpasta! Kindjes zijn er dol op en het fijne is; de cake is eenvoudig te maken, gezond en vrij van geraffineerde suikers! Je hoeft je niet schuldig voelen bij het eten van dit plakje cake… Wat wil je nog meer?

Laten jullie weten of hij gesmaakt heeft? 🙂


OVER CARLIJN

Ik ben Carlijn, moeder van twee kindjes van 3 en van 1 jaar oud en woonachtig in Hillegom. Ik ben parttime werkzaam als agente en daarnaast al jaren bewust bezig in de keuken: ik kook en bak zo vers mogelijk en vrij van geraffineerde suikers. Naast gezond eten bereiden houd ik ook erg van sporten en volg ik de studie tot gewichtsconsulent. Op instagram ben ik te volgen op: Carriej1985