Havermoutbroodjes (*glutenvrij)

Wil jij graag wat anders eten dan brood? Er zijn talloze recepten op internet voor broodvervangers en Francis bakte deze havermoutbroodjes. Zowel zij als haar gezin vonden ze erg lekker en je kan ze met van alles beleggen! Simpel te maken met maar 5 ingrediënten!

Voor 4 kleine of 2 grote broodjes heb je nodig:
  • 100 gram glutenvrij havermeel (havermout fijnmalen met de keukenmachine)
  • 100 gram yoghurt of kwark (als je graag zuivelvrij eet kan je ook plantaardige yoghurt gebruiken)
  • 2 eieren
  • 1 tl. bakpoeder of wijnsteenbakpoeder
  • een snufje zout
en zo maak je ze:

Verwarm je oven op 180 graden. Meng alle ingrediënten met een garde door elkaar. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er rondjes van met een lepel.

Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en check even of ze gaar zijn.

Voor extra variatie kan je er nog kruiden doorheen of overheen doen. Denk bv. aan rozemarijn of zeezout of peper of Italiaanse kruiden of geraspte (geiten/schapen)kaas of miniblokjes courgette of stukjes appel en kaneel of wat je maar lekker vindt.

Beleg ze bv. met hummus/tomaat, kaas/tomaat, avocado/kipfilet, pesto/huttekäse/tomaat…mogelijkheden genoeg!

Tip: je kunt de broodjes ongeveer 3 dagen bewaren en ook even warm maken (net als pitabroodjes). Of maak er extra veel, vries ze in en doe ze even in de broodrooster voordat je ze gaat eten.

Het recept komt van de website beaufood en is her en der wat aangepast.


Ik ben Francis (39) en full-time mama, aka “house manager” van een dochter en een zoon. Met z’n vieren, plus 2 kippen en onze “leen”schapen die af en toe een tijd bij ons “het gras maaien”, wonen we in hartje Brabant. Naast mama zijn hou ik me bezig met fotograferen, koken, bakken en gezonde voeding. Hiermee probeer ik mijn kinderen een gezonde basis mee te geven en ze te leren dat je zelf een keuze kunt en mag maken voor gezonde(re) producten. Ik ben verslaafd aan het volgen van foodblogs en foodies via Instagram en Facebooken ik heb een zwak voor mooie kookboeken. Af en toe schrijf ik zelf ook een blog en deel ik mijn foto’s en receptjes op de Facebookpagina van Puur Power, ook ben ik te vinden op Instagram!

Een gedachte over “Havermoutbroodjes (*glutenvrij)

  1. Echt heerlijk! Ik doe ze in de koekenpan en wil ook prima. De kids smullen er ook van. Het is geen werk om te maken en het vult goed. Dank!

Reacties zijn gesloten.