De koudere maanden zijn weer aangebroken en dan is het heerlijk om meer warmere gerechten te eten, zoals dit ontbijt (of lunch, of tussendoortje, eigenlijk kan het altijd wel, zo lekker is het!) van onder andere appel, haver en amandelmeel.
Wat heb je nodig voor 2-3 personen:
– 100 gram glutenvrije havermout (ik gebruik die van Rosies) of havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 2 appels
– handje rozijnen
– handje walnoten in stukjes
– beetje kaneel
– 200 ml kokos room/cuisine (ik gebruik die van Tetra)
– 1 eetlepel honing (bij voorkeur manuka, vanwege de sterke antibacteriële werking, maar andere mag ook)
Zo maak je het:
– verwarm de oven voor op 160 graden
– snij de appel in stukjes en doe de helft in een ovenschaaltje samen met de andere ingrediënten. Mocht het te droog zijn, voeg dan wat water toe.
– Roer ’t goed door, leg de overige stukjes appel bovenop
– 30 minuten in de oven en klaar! Als je dit als ontbijt eet kan je in de tussentijd dus jezelf verzorgen!
Ps: je vindt overal van deze lekker haver-apple-pie recepten maar ik heb deze gewoon wat aangepast aan mijn eigen wensen! Zo kan je eindeloos variëren met ingrediënten die je zelf lekker vindt.
En nog even: niet voor iedereen is een combinatie van fruit en andere voedingsmiddelen een goed idee. Fruit, kan een gistingsproces in je lichaam in werking zetten en kan daarom vaak beter apart gegeten worden. Maar voor zo nu en dan kan dit prima, en niet iedereen reageert hetzelfde op voeding. Daarom is een voedingsadvies ook zo persoonlijk!