Maak je graag soep, probeer dan eens deze heerlijke champignonsoep! Een goede manier om veel groenten te eten en lekker met een goedgevulde salade.
Wat zit er in de soep? (ongeveer 4-6 personen)
- 2 bakken kastanjechampignons
- paar stengels bleekselderij
- rode ui
- knoflook
- pot kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek (lekkere biologische bouillon zonder gist)
- pakje kokosroom of klein blikje kokosmelk
en zo maak je de soep:
Snijd alle groenten in kleine stukken en bak de ui en knoflook aan in een pannetje met wat kokosolie/olijfolie.
voeg de champignons en bleekselderij toe en daarna ook de bouillon en dezelfde hoeveelheid water. Laat alles even zacht koken en pureer met de staafmixer.
Voeg hierna de kokosroom of -melk toe.
En voor de salade heb je nodig:
- sla of baby spinazie
- rood uitje
- pot/blik kikkererwten
- avocado
- tomaatjes
- paprika
- komkommer
- eventueel wat zonnebloempitjes
- dressing: Ton’s friszure mayonaise, mosterd, olijfolie, citroensap, olijfolie en eventueel wat tahin met water erbij. (alles naar eigen smaak/wens)
Smakelijk eten!
Nog even: het is moeilijk om een bouillon te vinden die geheel troepvrij is. Hoewel deze bouillon voor mij goed in de buurt komt van pakjes/zakjes-vrij leven zit ook hier het ingrediënt ‘natuurlijk aroma’ in. Dit kan van alles betekenen maar ik ga er niet vanuit dat dit msg of e621 is. Ik heb de fabrikant gemaild, mocht ik meer horen dan horen jullie het ook!