Wat heb je nodig?
- 225 gram spelt of boekweit (glutenvrij) meel
- 300 ml havermelk (of als je een giga voorraad moedermelk hebt, gebruik je die 😉 )
- 1/2 tl zuiveringszout
- 2 eieren
- kokosolie extra virgin
En verder:
- Amandelboter/pasta (of cashew/pinda/zonnebloempitpasta)
- Geitenyoghurt (of griekse yoghurt/kokosyoghurt)
- Bananen plakjes
- Bosbessen
Maak de flesjes als volgt:
Klop de eieren met de melk los.
Meng het meel met het zuiveringszout.
Schenk langzaam al roerend het ei/melk mengsel bij het meel en roer tot een glad beslag.
Bak ongeveer 6 middelgrote flesjes in wat kokosolie en laat ze afkoelen.
En zo maak je er een taart van (’t is echt een makkie):
Kies een mooi bordje uit en begin met een flensje.
Smeer er dun amandelboter op en beleg met plakjes banaan.
Leg hier weer een flensje op, besmeer met yoghurt en leg er wat bosbessen op.
Dan weer eentje met amandelboter en banaan. Blijf dit om en om herhalen en eindig met yoghurt en bosbessen bovenop voor een mooie feestelijke taart.
Kaarsje erop, aansteken en het feestje kan beginnen! Lang zal ze leven, lang zal ze leven…
Heerlijk smullen zonder dat mama zich zorgen hoeft te maken!
Heerlijk, een dreumes is huis en nu maar weer beginnen met bedenken van een taart voor als Olly 2 wordt, nog 1 jaar de tijd 🙂
Hoi! Ik ben Esther, moeder van drie eigenzinnige, heerlijke kinderen genaamd Lou, Keet en Olly. Ik ben assistent manager bij een natuurdrogisterij en illustrator. Mijn interesses lopen uiteen van kunst en tekenen, gezonde voeding, alternatieve geneeskunde en bloggen. Vooral gezonde recepten verzinnen voor kleintjes is nu een uitdaging voor mij, aangezien onze jongste net 1 jaar is. Ik vind het super tof om deze te mogen delen via Femke 🙂