“Waar is de zeester?” – mooi kinderboek over de plastic soep!

Wij zijn dol op kinderboeken en helemaal als ze aansluiten bij gezond leven en duurzaamheid. “Waar is de zeester” van Barroux is hier een heel mooi voorbeeld van; wij zijn enthousiast!

zeester2

Afgelopen zomer was ik op het stand van Texel waar papieren afvalzakjes uitgedeeld werden aan de strandgangers. Ondanks die zakjes vond ik er toch nog best wat lege pakjes drinken en ijscoverpakkingen. Ik vind het vreselijk hoeveel afval wij met zijn allen produceren en dat de dieren en natuur hier de dupe van zijn. Ondanks het bewustzijn over de groter wordende afvalberg en plastic soep wordt er toch nog verbazingwekkend veel afval gewoon op straat of in het bos/op het strand gegooid.

Persoonlijk vind ik dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met voorlichting over duurzaam leven en de problemen in de oceanen en regenwouden. Kinderen kunnen natuurlijk nog niet de totale omvang van bij voorbeeld de plastic soep beseffen, maar je kan ze er zeker meer over vertellen. Hoe eerder er bewustzijn over is, hoe beter!

zeester1

Blij verrast was ik toen ik een kinderboek tegenkwam dat hierbij kwam helpen: “Waar is de zeester?” van Barroux. En zoek- en kijkboek waarbij je zelf het verhaal over de plastic soep kan vertellen, op welk leeftijdsniveau dan ook. Kleurrijke, mooie tekeningen en een nuttig verhaal, wat wil je nog meer?  Mijn dochters van 2 en 4 zijn in elk geval erg enthousiast en liggen het heerlijk te lezen in bed 😉 . Het onderwerp is natuurlijk serieus maar in dit boek gaan kinderen op een simpele manier nadenken over hoe sommige mensen met de natuur omgaan. Echt een aanrader en misschien wel wat voor op school?!

Een beter milieu begint bij jezelf én bij je kinderen!! … en ik kan alvast verklappen: er is nog een mooi boek van Barroux, binnenkort meer daarover!

zeester3

Van 26 september tot zondag 2 oktober maak je kans dit boek te winnen! Kijk op de Facebook pagina van Gezond met Femke voor meer informatie.

Meer informatie? Kijk op de website van Uitgeverij Meis & Maas, ook voor nog veel meer mooie boeken.

Je koopt hem voor € 12,95 onder andere bij Boekenwereld.com of Bol.com