Ik blijf steeds nieuwe recepten uitproberen en kwam deze haver-amandelkoeken tegen. Lekker en heel simpel om te maken!
Wat heb je nodig? (voor 10-12 koeken)
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr havermeel (ik heb glutenvrije havervlokken gebruikt en in de blender gemalen)
- 5 afgestreken el havervlokken
- 75 gr zonnebloempitten
- gedroogde cranberry’s (hoeveelheid naar wens)
- rozijnen (hoeveelheid naar wens)
- handje geraspte kokos
- 1,5 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 2 el honing (of meer of minder, wat je lekker vindt. Weet wel dat dit ook weer een suikervorm is naast de rozijnen en cranberry’s. Natuurlijk is het anders dan kristalsuiker maar ook honing heeft effect op je glucosespiegel.
- snuf zout
Zo maak je deze haver-amandelkoeken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel, het havermeel, de havervlokken en de zonnebloempitjes, rozijnen en cranberry’s in een kom samen met het bakpoeder en een snufje zout. Meng dit goed om. Voeg de honing en de eieren toe. Kneed alles tot een plakkerige bal en maak steeds bolletjes ter grootte van een mandarijn. Leg ze op de bakplaat en plet ze een beetje. Bak ze 15-20 minuten in de oven (kan wat verschillen). Even laten afkoelen en eet smakelijk!
Je kunt ook bijvoorbeeld gedroogde (ongezwavelde) abrikozen nemen in plaats van rozijnen, en wat gesneden nootjes of een banaan als zoetmiddel. Je kan de haver-amandelkoeken trouwens een paar dagen bewaren in de koelkast of invriezen!