Natuurlijk gezond

Natuurlijk, gezond leven en puur eten en leven, het lijkt zo simpel, maar toch zijn zoveel producten die we nu gebruiken bewerkt tot iets ongezonds. Ongezond voor ons, maar ook voor dieren (die wij vaak weer eten) en het milieu. Voeding, verzorgingsproducten en gebruiksmiddelen zoals plastic flesjes of pannen, maar ook stress en te weinig lichaamsbeweging in de frisse buitenlucht kunnen veel gezondheidsklachten veroorzaken.

Voeding, kruiden, etherische olie en eventueel supplementen zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid en een gezond gewicht. Ook kunnen ze gebruikt worden als reinigingsmiddel of juist voor extra verlichting van bepaalde lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, allergieën, darmklachten of gewrichtsklachten. Andersom kan voeding, zoals we tegenwoordig veel gewend zijn, zorgen voor veel gezondheidsproblemen en kan het goede resultaten geven door bepaalde producten te laten staan.

Tegenwoordig bevat onze voeding veel minder voedingsstoffen dan in het verleden waardoor we tekorten kunnen hebben van bepaalde stoffen. Dit kan zich uiten in vele lichamelijke en psychische klachten maar is vaak goed op te lossen door bepaalde supplementen of olie in te nemen.

Ik vind het belangrijk om bewust met voeding en verzorgingsproducten om te gaan, om te weten wat er in producten zit en te kijken hoe we zo puur mogelijk kunnen eten en smeren. Daarnaast is het heel belangrijk om ons lichaam en geest zo veel mogelijk te ontzien van stress en om veel te bewegen en lekker buiten te zijn!