Online supplementen kopen: ondersteun jezelf en een goed doel!

Extra vitamines, mineralen en kruiden, heb je ze nodig of kan je je voedingsstoffen niet gewoon uit groenten en fruit halen? Ik gebruik regelmatig supplementen en in deze blog leg ik uit waarom. En het mooie is, ik heb nu een website gevonden waarbij ze vaak voordeliger kan kopen en je tegelijk doneert aan een goed doel. Dat noem ik een win-winsituatie!

Gezond leven bestaat voor mij uit meer dan het eten van pure voeding en beweging. Naast deze basisbehoeftes ondersteun ik mijn lichaam, en die van mijn cliënten, vaak met diverse kruiden of geneeskrachtige planten. Ook slik ik een aantal supplementen, sommige dagelijks zoals omega 3 en magnesium en andere als ik daar meer behoefte aan heb, zoals vitamine C, Probiotica of Echinacea. Door bodemuitputting, uitlaatgassen en pesticiden bevatten veel voedingsmiddelen veel minder vitamines en mineralen dan jaren terug (zie ook Geigy onderzoek). Omdat mijn lichaam soms aangeeft even wat extra ondersteuning nodig te hebben slik ik daarom pillen of poeders. Uit voeding alleen, hoe gezond ook, krijg ik soms gewoonweg niet voldoende of de juiste stoffen.

img_8269-0

En laten we eerlijk zijn, hoe goed het ook is om vitamines en mineralen uit groenten, fruit of andere producten te halen, soms is het makkelijker en toegankelijker om dit -extra- te slikken in een vorm van een supplement. Je hebt niet altijd tijd of zin om cranberry’s te zoeken of rauwe knoflook te eten, dan is het goed te weten dat er alternatieven zijn!

12027533_691007654365355_3262088206743617239_n img_2738

Diverse merken

Maar er is nogal een verschil tussen verschillende merken supplementen. Persoonlijk kies ik niet voor huismerken van gewone drogisten omdat die producten vaak synthetische stoffen bevatten die slecht opgenomen worden door het lichaam. Beter kan je kiezen voor vitamines van een -liefst biologisch- merk zoals Solgar, Bonusan of AOV, gemakkelijk online te bestellen via Vitaminstore (bekijk deze website voor korting) of te halen bij een G&W winkel of Holland and Barrett (voorheen de Tuinen).

solgar

1korting.com

Naast vitamines kan je daar vaak ook goede verzorgingsproducten en gezonde voedingsmiddelen kopen zoals tandpasta, keltisch zeezout of kokosolie. Online kopen scheelt weer een ritje naar de winkel en als je kijkt op de website 1korting.com kan je heel handig zoeken of er nog kortingsacties zijn! Het mooie is, als je via deze website doorklikt naar de gewenste webwinkel steun je bij je aankoop een goed doel naar keuze; zo ben je goed bezig voor jezelf en voor een ander! Geen extra kosten, 1korting.com regelt de donatie.

1korting-logo