“Ons mooie voedselboek”

Bewustwording over voeding en duurzaamheid is iets dat begint bij kinderen. Wat is het dan fijn dat er mooie boeken zijn die kunnen helpen om hierover te vertellen. Eerder gaf ik al een review over de boeken ‘Waar is de zeester‘ en ‘Waar is de olifant?‘ maar nu is er ook een boek voor iets oudere kinderen: ‘Ons mooie voedselboek, alles over eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt’.

img_9608

Weetjes, recepten en quizjes

Waar komen bananen vandaan en hoe worden ze vervoerd? Wat is het verschil tussen een industriekip en biologische kip? En, hoe kan ik een lampje laten branden met een aardappel? Het zijn maar een paar vragen die beantwoord worden in dit mooie voedselboek. En mooi, dat is het; duidelijke tekst maar vooral prachtige illustraties van Jenny Lindhout maken van dit boek een ontdekkingstocht door de wereld van voeding en duurzaamheid. Ontzettend veel weetjes maar ook quizzen en recepten zorgen ervoor dat je uren plezier hebt aan dit boek.

img_9611   img_9612

Pepijn & Pepper

‘Het mooie voedselboek’ is een groot kijk-, lees- en doeboek met pagina’s van stevig dik papier. Aan de hand van Pepijn en zijn hondje Pepper beleven kinderen een voedselavontuur. Het is ontzettend leerzaam en ook heel goed te gebruiken op school of bij de kinderopvang. Het is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar ik ben van mening dat je het ook zeker kan voorlezen aan jongere kinderen, die snappen vaak meer dan je denkt! Alle kinderen vinden het vast leuk om te leren hoe gras uiteindelijk yoghurt wordt (een dag uit het leven van een koe) en hoe lang aardappels groeien in de grond.

img_9610     img_9613

Al met al een aanrader als je je kinderen meer wilt vertellen over voeding, waar het vandaan komt, hoe bepaalde producten groeien en gemaakt worden en wat het verschil is tussen ‘reguliere’ en biologische boeren.

Titel: Ons mooie voedselboek

Subtitel: Alles over je eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt

Auteurs: Lisette de Jong & Ria de Jong

Illustraties: Jenny Lindhout

Prijs: € 19,95

Uitgeverij: KNNV Uitgeverij

Te bestellen bij onder andere Boekenwereld.com