Pompoen – superfood van Nederlandse bodem

Hij is er weer: de pompoen!

pompoen

Het seizoen is vroeg begonnen maar dat is wel zo fijn want ik ben dol op pompoensoep (zie hieronder een makkelijk recept)

Pompoen is supergezond, er zit veel vitamine A in en ook vitamine C, E en diverse B-vitamines. Deze vitamines werken als een antioxidant en remmen onder andere ontstekingen. Daarnaast bevat een pompoen mineralen zoals koper, ijzer, kalium, fosfor magnesium en zink. Verrassend genoeg bevat pompoen ook omega 3-vetten (alfalinoleenzuur) die heel goed zijn voor je hersenen.

Mijn recept voor een lekkere pompoensoep:
* 1 pompoen
* 1 courgette
* 1 ui
* knoflook
* broccoli
* water
* eventueel gehaktballetjes van bio rundergehakt
* kokosolie of een andere olie voor in de pan
* verse kruiden zoals marjolein, tijm en basilicum

* groentenbouillon van het Blauwe Huis

8715487060301

Was en snijd alle groenten in stukken (de pompoen mag met schil, die wordt zacht in de pan, maar schillen mag ook. Dit is altijd wel een pittig klusje). Doe de pan met kokosolie op het vuur en voeg de ui en knoflook toe als de olie gesmolten is. Voeg daarna alle gesneden groenten toe en vul de pan met water tot de groenten net niet helemaal onder water staan. Ik doe de broccoli meestal bovenop. Voeg ook naar wens de bouillon en kruiden toe. Laat dit ongeveer 15 minuten koken, tot het moment dat je er met je staafmixer een gladde soep van kan maken, anders nog iets langer. Als de soep glad is kan je eventueel nog vlees toevoegen zoals gehaktballetjes.

Je kan de soep heel makkelijk invriezen in kleine (glazen!) bakjes zodat je een lekkere lunch hebt op andere dagen.

Smakelijk eten!