Review: Deliciously Ella – smoothies & juices

Ik ben dol op de recepten van Deliciously Ella; ze zijn zonder zuivel (handig voor ons gezin met koemelkallergie), super gezond én lekker! Omdat wij niet veganistisch eten voeg ik her en der wel wat vlees of eieren toe, maar de basis van Ella haar recepten is heel fijn. En nu heeft Ella een leuk nieuw boekje geschreven over smoothies en sappen; handig omdat veel mensen (zoals ik) vaak terugvallen op dezelfde recepten en er dan weer stoppen met het maken van smoothies omdat het te saai wordt. Inspiratie is dus zeker welkom!

  

vezels, vitamines en mineralen

Smoothies en sappen zijn goede middelen om wat meer groenten, fruit, goede vetten en vezels binnen te krijgen. Wij Nederlanders eten over het algemeen te weinig groenten en ook zitten we laag in onze vezelinname. Waar veel artsen of diëtisten brood adviseren als belangrijkste vezelbron, zou je hiervoor eigenlijk meer groenten moeten eten! In groenten zitten namelijk veel meer vezels dan in brood en natuurlijk eet je dan direct nog meer goede stoffen zoals vitamines en mineralen. Vooral groene groenten zijn erg gezond en goed te gebruiken voor smoothies. En nee, daarmee bedoel ik niet sla, maar vooral spinazie, boerenkool of zelfs het loof van de rode biet!

verrassende recepten

Ella geeft in haar boekje zo’n 30 variaties op de smoothie en daar zitten ook zeer verassende recepten bij, zoals cashew & coffeesmoothie, worteltaartsmoothie, kokosshake met munt en een mix van sinaasappel, zoete aardappel en wortel. Je krijgt allerlei tips hoe je de heerlijkste combinaties kan maken voor je dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen.

hup, aan de smoothie!

Ik zeg het eerlijk, ik heb de smoothies een beetje laten versloffen de laatste tijd, maar ik ga het zeker weer oppakken, want vooral in de zomer vind ik dit een heerlijk ontbijt of tussendoortje en wees eerlijk, zoveel werk is het nou ook weer niet…

Zoek je dus inspiratie, dan is dit boekje van Ella zeker een aanrader, ook leuk om cadeau te doen, of te vragen!

  • Titel: Deliciously Ella: Smoothies & Juices
  • Auteur: Ella Mills
  • Prijs: € 9,99
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers