Review: ‘Het enige boek in je koffer’ door Pip & Maki

Ken je ecomama Paula al? Via haar site brengt ze je op de hoogte van allerlei ecoweetjes en geeft ze tips en trucs voor natuurlijk ouderschap. Maar ze kan meer; Paula heeft samen met Kim Smits en Matthijs Maat een geweldig leuk kinderboek gemaakt: ‘Het enige boek in je koffer’. Onder de schrijverduo Pip & Maki nemen ze je mee in de wondere wereld van onder andere Razende Prinses Roxanne, de mammoet die een trui moet en Draakje petit.

Inspirerende verhalen en mooie illustraties

‘Het enige boek in je koffer’ zit vol diverse verhalen, die gaan over dieren en kindjes, over echt spelen, gevoel en lekker buiten zijn. Van kikkerdril in de sloot en stampen in de plassen tot Odin die op de wc zit zonder wc papier, er is voor ieder wat wils. Verhalen waar kinderen zich in herkennen maar ook heerlijk bij kunnen fantaseren. De afbeeldingen zijn prachtig: kleurrijk maar zacht vormgegeven, een lust voor het oog!

‘Mannetje maan bakt bananenbrood’

Mijn kinderen vinden het een leuk boek en het wordt met veel plezier door ons voorgelezen. En mijn grootste verrassing? Uiteraard het verhaal: ‘mannetje maan bakt bananenbrood’! Dat past natuurlijk helemaal bij mijn leefstijl, dus hoe leuk is dat?! Al met al 100 bladzijden, bomvol verhalen om mee te nemen op vakantie of om gewoon lekker thuis, óf op school, te lezen!!

Een aanrader!

 

Titel: Het enige boek in je koffer

Auteur & illustraties Pip & Maki

Prijs € 17,50

Te bestellen bij Bol.com

ISBN 109089672397