Review: ‘Veggie burgers, balletjes en broodbeleg’, vegetarische burgers voor het hele gezin!

Vlees, we eten er over het algemeen veel te veel van. Het milieu wordt volledig overbelast door onder andere mestgassen (CO2, methaan en N2O) om over het dierenleed maar niet te spreken. Maar nee, ik ben geen heilige, en ook geen vegetariër. Wel ben ik mij ervan bewust dat dit anders moet, eten wij een aantal dagen per week geen vlees en kan en ben ik op zoek gegaan naar recepten voor vegetarische burgers. In het boek ‘Veggie burgers, balletjes en broodbeleg’ kreeg ik voldoende inspiratie!

img_8397

vega-burgers, ook voor de echte carnivoor!

Vegetarische burgers uit de supermarkt bevatten vaak ingrediënten die ik liever niet eet, zoals soja of een aantal e-nummers. Dat kan ik zelf ook dacht ik!  Onlangs maakte ik al veganistische linzen-wortelburgers, wonderbaarlijk genoeg het enige gerecht in ons gezin dat door iedereen gewaardeerd werd. Toen mijn man, een geboren carnivoor, vroeg of ik ze weer eens ging maken wist ik dat het een succes was! Ik ging op zoek naar meer recepten en kwam uit bij het boek ‘Veggie burgers, balletjes en broodbeleg’; een kookboek vol recepten om zelf dit soort ‘vleesvervangers’ te maken.

img_8399  img_8398

Lekker veel groenten!

Er worden voor de burgers diverse ingrediënten gebruikt zodat je goed kan afwisselen, ook soja, maar die kan je desgewenst door iets anders vervangen. De havermoutburgers met kokos en tomaat, broccoliburgers met quinoa en de provinciaalse winterburgers met cashewnoten staan hoog op mijn lijstje om te gaan maken.

Daarnaast bevat het boek recepten voor balletjes, die je bij voorbeeld lekker bij de borrel kan eten. Het enige nadeel is dat er staat dat ze gefrituurd moeten worden, eens uitproberen of dat ook anders kan. Ik vind het erg leuk dat er ook nog uitgelegd wordt hoe je zelf heel simpel vegetarisch broodbeleg kan maken zoals wortelspread, hummus, tapenade’s en pesto’s. Veel groenten, lekker gezond!

Al met al een gevarieerd boek vol ideeën om eens wat minder vlees te eten en wat meer groenten. Goed voor jezelf, je gezin en het milieu!

img_8400