Weekend! De perfecte tijd om lekkere soep te maken, een flinke pan zodat je ook wat in de vriezer kan doen voor een drukke doordeweekse dag. Naast gebonden pompoen- en broccolisoep vind ik ook tomatensoep erg lekker.
Hier een simpel recept:
Voor een flinke pan heb je nodig:
– 10 trostomaten
– 3-5 stengels bleekselderij
– 3-5 wortels (hangt af van formaat)
– 1 courgette
– ui
– knoflook
– verse kruiden zoals basilicum en tijm
– kruidenbouillon van het Blauwe Huis
– pakje kokosroom van Isola Bio
– naar wens een beetje (keltisch) zeezout
– kokosolie
eventueel zelfgemaakte gehaktballetjes van rundergehakt.
Alle groenten snijden. Kokosolie verwarmen in de pan en groenten erbij (eerst ui en knoflook). Vervolgens water en kruidenbouillon en verse kruiden erbij doen zodat alles bijna onder water staat en even laten koken. Maak alles met de staafmixer glad en voeg op het laatst room toe!
Smakelijk eten!