Wil je ook eens minder vlees eten maar moet je maaltijd wel lekker en voedend zijn? Probeer dan eens deze veganistische burgers met onder andere linzen en wortels!
Wat zit er in? (voor 4 grote burgers)
- 1 glazen pot linzen (of zelf gewelde linzen, let even op de weltijd!)
- 3 middelgrote wortels
- 1 bakje zongedroogde tomaten
- 50 gram amandelen, geroosterd
- 70 gram (glutenvrije) havermout
- 2 uien
- 1-2 el olijfolie
- Kruiden: 2 el komijnpoeder en oregano, peper & zout
En daarbij bij voorbeeld:
- 4 (spelt)pitabroodjes (even in de rooster of oven)
- beetje ketchup
- tomaten
- sla of spinazie
- champignons
- peterselie
- komkommer
En zo maak je ze:
- Spoel de linzen even af onder de kraan.
- Maal de amandelen en havermout fijn in je blender of keukenmachine totdat je een meel hebt.
- Snij de ui, wortels en zongedroogde tomaartjes in kleine stukjes en doe ze samen met de linzen in de blender. Blend dit tot een mooie substantie (beetje structuur mag wel) en voeg eventueel wat olijfolie toe als het te droog is of niet wil mengen.
- Doe het mengsel in een bak, voeg de kruiden toe en kneed goed door met je handen.
- Maak er burgervormpjes van, dit kan je bij voorbeeld doen met een ronde vorm zoals een deksel van een pot. doe er dan wel plastic folie (niet mijn favoriete product zoals je wel snapt) overheen.
- Leg ze even in de koelkast met het folie eromheen en verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
- Afbakken op bakpapier in ongeveer 30 minuten.
- Serveren kan met een broodje en lekkere toppings!
Het recept vonden we op de site van Lisa Goes Vegan!