Zelf natuurlijke ‘Vicks’ maken

Verkoudheid, iedereen lijkt er momenteel last van te hebben. Een verstopte of snotterende neus is erg vervelend, vooral ’s nachts. Daarom gebruiken veel mensen Vicks of Luuf, maar deze middelen kan je ook heel makkelijk zelf maken, met pure en goede ingrediënten.

Misschien denk je, waarom zou je moeite doen om het zelf te maken? Nou omdat ik liever niet terpentijnolie, of vaseline (een restproduct van aardoliewinning) op mijn lichaam smeer, en al helemaal niet op dat van mijn kinderen. Ik maak graag producten zelf en met behulp van kant-en-klare etherische olie mixjes van dōTERRA is dat alleen nog maar makkelijker! Je eigengemaakte ‘Vicks Vaporub’!

BREATH olie

Etherische oliën van dōTERRA zijn ontzettend puur, zonder chemische toevoegingen en zelfs soms in te nemen (verdiep je je hiervoor echt eerst goed in de olie!). Ze verkopen losse oliën zoals lavendel, citroen en pepermunt, maar ook hele fijne mixjes voor ondersteuning van je gezondheid, zoals Breath voor de ademhaling, OnGuard voor je immuunsysteem of DigestZen voor je spijsvertering.

In de Breath olie zit een mengsel van:

  • Laurier
  • Eucalyptus
  • Peppermunt
  • Melaleuca (Tea Tree)
  • citroen
  • Ravensara
  • Kardemom zaad

Precies in goede verhoudingen, wat altijd moeilijk zelf te maken is.

Hoe gebruik je dat?

Een lik kokosolie of een beetje olijfolie of sesamolie in je hand doen, 1 druppel breath erbij (dat is al meer dan voldoende) en lekker masseren op de borst of onder de voeten. Onder de voeten? Ja, de voetzolen nemen heel makkelijk stoffen op die door kunnen werken in het gehele lichaam. Je kan natuurlijk ook een kant en klaar potje of rollertje maken maar ik vind dit net zo handig.

Daarnaast kan je het ook in en diffuser doen, zodat de oliegeur zich door het huis kan verspreiden. Heel fijn, fris en het helpt echt! Hier staat de diffuser elke dag aan en ik wissel heerlijk geurtjes af, afhankelijk van de stemming in huis of klachten die we hebben.

Er is ook een hele fijne kit, voor verlichting van allerlei klachten die je ervaart thuis bij jezelf of je gezin. Dit soort oliën neem ik ook mee op vakantie want het is een geweldig eerste hulp middel bij wondjes, slapeloosheid, onrust, buikpijn, diarree of het opfrissen van muffe hotelkamers 😉

Hoe kan ik dat bestellen?

dōTERRA olie koop je niet in de winkel, maar bij voorbeeld via mij. Wil je meer informatie of een olie bestellen? Neem dan even contact met mij op info@gezondmetfemke.nl

Ook kom ik graag bij mensen thuis om uitleg te geven over olie, gewoon gratis (als het in de buurt is, anders benzinekosten) of via Skype, telefoon of e-mail.

Fotobron en wiki