In de Foodie van december kwam ik een heerlijk recept tegen van bananenbrood. Een heerlijke broodvervanger voor ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje.
Goed vullend en gezond door de noten en lekker zoet door de bananen. Het vleugje vanille geeft het een verrassende smaak!
Wat zit er in?
- 100 gram walnoten
- 3 rijpe bananen (middelmaat)
- 3 eieren
- 1 eetlepel amandelpasta (ik gebruik de bruine)
- 1 eetlepel vanille extract of vanillepoeder (let op: geen vanillesuiker maar vanillepoeder)
- 150 gram amandelmeel
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- snufje kaneel
Zo maak je het:
- verwarm de oven voor op 180 graden C
- doe de walnoten in de keukenmachine, blender of in mijn geval in de Nutribullet en doe het daarna in een kom
- meng de bananen, de eieren, amandelpasta, vanille tot een glad beslag (ook in een machine of goed met de hand)
- doe hierna alle ingrediënten samen in een kom en meng het tot je een klontvrij mengsel
- beleed een bakblik van 15-20 cm met bakpapier en spatel het beslag erin
- bak je bananenbrood 40-50 minuten in de oven en check even met een prikker of hij gaar is.
Voor maar €6,95 bestel je de Foodie zelf en ontvang je 54 heerlijke recepten!