Bounties!

Ik vind het altijd leuk om zelf dingen te maken die zoveel simpeler kunnen dan het kant-en-klare product uit de supermarkt. Zo ook Bounties, oftewel chocolade-kokos-balletjes! En door de ahornsiroop zijn ze ook nog vegan-proof!

IMG_5489

Zelfgemaakt weet je precies wat erin zit, namelijk kokos, pure chocola, honing en wat kokosolie. Je kan natuurlijk nog van alles toevoegen zoals dadels of een beetje vanillepoeder maar met deze 4 ingredienten kom je al een heel eind!

In de Bounty uit de supermarkt zit onder andere: sui­ker, ko­kos (21%), glu­co­se­si­roop, ca­cao­bo­ter, ca­cao­mas­sa, ma­ge­re melkpoeder, emul­ga­to­ren (soja-lecithine, E471), lactose, bo­ter­vet, wei­poe­der, be­voch­ti­gings­mid­del (gly­ce­rol), zout, natuurlijk va­nil­le-ex­tract. (Bron) Dat kan beter!

Dus, wat zit er in?

  • 100 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 75 gram pure chocola 85%
  • 2 eetlepels kokosolie

En zo maak je ze:

Meng de kokosrasp, ahornsiroop en kokosolie (eventueel in een keukenmachine) tot een mooie plakkerige bal. Ik deed dit met de hand en dat ging prima. Maak er balletjes of reepjes van en zet dit 30 minuten in de vriezer om op te stijven.

Smelt de chocola au bain marie en haal de bevroren balletjes er doorheen. Leg wat bakpapier op een bord en leg daar de bounties op. Laat dit nog 30 minuten hard worden in de koelkast.

Lekker smullen!

IMG_5490

Receptidee kwam van Ckickslovefood