Carrotcake! (recept: Dayenne’s food blog)

Momenteel heb ik niet zoveel tijd om te bakken, met 2 kleine kindjes, werk en een eigen bedrijfje moet je prioriteiten stellen en mijn gezin staat uiteraard voorop. Dan ben ik heel blij dat ik een nichtje en zus heb die vaak ook heerlijke recepten uitproberen! Roos had eerder al de veganistische koeken gemaakt en nu heeft ze een prachtige carrotcake gebakken voor de verjaardag van haar grote zus! Helaas kon ik hem niet proeven maar ze hebben mij verzekerd dat hij heel lekker was!

IMG_1627

De taart is raw, wat wil zeggen dat hij niet in de oven hoeft en zit vol stoffen zoals antioxidanten, vetten door de noten en vitamines en mineralen door onder andere de wortels en citroen! Er zitten geen geraffineerde suikers in want hij wordt gezoet door de dadels, rozijnen en honing.

Ingrediënten – (spring)vorm 20 cm – 10 á 12 personen

Carrot cake

  • 300 gr geraspte (winter)wortel
  • 150 gr zachte Medjool dadels
  • 100 gr amandelmeel (maar havermout kan ook)
  • 4 el kokosrasp
  • 1 flinke tl kaneel
  • handje walnoten voor garnering

Topping

  • 150 gr rauwe cashewnoten (een paar uur geweekt in water!)
  • 50 gr kokosolie, gesmolten
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 2 el rauwe honing
  • 1 tl vanillepoeder

Hoe maak je het

Carrot cake

Rasp de wortels fijn in de keukenmachine. Doe de wortels in een kom. Mix vervolgens de dadels, amandelmeel en kaneel tot een mooi deeg(bal) in de keukenmachine. Voeg het mengsel uit de keukenmachine en de kokosrasp toe aan het wortelrasp in de kom. Goed mengen. Druk het geheel in een (spring)vorm (20 cm) en zet in de koelkast.

Topping

Giet de cashewnoten af in een vergiet en spoel even schoon onder de kraan. Doe de cashewnoten in de keukenmachine (of blender) en voeg de kokosolie, vanille poeder, citroenrasp en honing toe. Laat de keukenmachine een paar minuten op de hoogste snelheid draaien zodat je een hele romige massa krijgt.

Tot slot

Verdeel de topping over de bodem. Laat de taart een paar uur in de koelkast of één á twee uur in de vriezer opstijven voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Het originele recept kan je hier vinden op Dayenne’s foodblog.