Dark chocolate detox bites (chocoladeflikken)

Wat een lekkernij: deze dark chocolate detox bites oftewel, chocoladeflikken!

IMG_1937

En super simpel te maken met gezonde ingrediënten. Chocola gezond? Ja, hele pure chocola is gezond omdat het onder andere anti-oxidanten bevat die de strijd aangaan met vrije radicalen (dit zijn stoffen die je lichaam ontregelen).

Voor ongeveer 10-12 bites heb je nodig:
– 2 pure chocoladerepen minimaal 85%, hoe puurder hoe beter maar dan wordt het ook bitterder.
– topping naar wens, liefst kleurrijk. Ik had gesneden paranoten, rozijntjes, cranberry’s, sesamzaadjes, kokosrasp en goji bessen. Pistachenootjes geven een mooie groene kleur en gedroogde mango, ananas of appel in kleine stukjes maken het vrolijk geel en lekker zoet.

IMG_1925

Hoe je het maakt? Heel simpel!
Smelt de chocola au bain marie, leg bakpapier op een grote (glazen) snijplank of andere platte plank en maak rondjes van de chocola. Leg na het maken van een rondje direct de ‘vulling’ erop want anders kunnen ze al hard worden. Als alles klaar is zet je ze even in de koelkast en wacht je tot ze klaar zijn!

Je moet ze wel snel eten als je ze uit de koelkast hebt gehaald want ze willen nog wel eens smelten (afhankelijk van het weer ook) en een servetje is handig om bij de hand te hebben, maar ze smaken heerlijk!

Oorspronkelijk recept komt van: http://theviewfromgreatisland.com/dark-chocolate-detox-bit…/