Energie in voeding

Veel mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen biologische en reguliere voeding. Gaat het alleen om pesticiden, antibioticagebruik, wisseling van gewassen en omgang met de dieren of is er meer? Ja zeker, bij voorbeeld de energie in en vanuit de voeding. Elk leven heeft energie, zowel mensen als dieren en planten en die energie kan veranderen onder omstandigheden zoals stress, voeding, gifstoffen en uitputting. In 1930 is bij toeval er een manier gevonden om die energie te fotograferen, door het Russische echtpaar Semyon en Valentina Kirlian en dit is nu bekend als Kirlian fotografie. Feitelijk gezien gaat het om “‘Het fotograferen van objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld met een spanning van meer dan 1000 volt.’

Onderstaande foto is van een goji bes.

goji kirlian

Kirlian fotografie ook wel gebruikt om aura’s mee vast te leggen en zo kan je zien dat mensen over de hele wereld met wisselende omstandigheden ook verschillende energielevels hebben. Van invloed zijn onder andere leven in de drukke vervuilde stad versus het rustige platteland, luisteren naar klassieke muziek of juist hardrock en uiteraard stress.

Een voedingsexpert in Amerika, David Wolfe, heeft de Kirlian fotografie gebruikt om het verschil tussen voedingsmiddelen te laten zien: biologisch, regulier, rauw en bewerkt. De resultaten zijn geweldig mooi maar ook opzienbarend: zoals je zelf kan zien op de foto’s zit er in biologische en rauwe producten veel meer energie en dus meer voedingskracht.

kirlian-tomaatuitstraling

Elke bewerking op een voedingsmiddel, van snijden tot verwarmen, is van invloed op de levenskracht die je als consument weer tot je neemt. Ook hebben jonge plantjes, oftewel kiemen, veel meer voedingsstoffen en levenskracht en daarom is het zo gezond om dagelijks kiemen te eten, door de smoothie, soep of lekker op een broodje met notenpasta of tahin! Je kan ze kant en klaar in de supermarkt vinden, maar ook heel makkelijk zelf maken met een kiempot (altijd leuk om de dagelijkse voortgang te zien en in een paar dagen is het al klaar). Foto: zonnebloemkiem

Kirlian-zonnebloemkiem

Wat ook schadelijk kan zijn voor de levenskracht van eten is de magnetron. Sommige mensen zeggen dat de straling van de magnetron schadelijk is voor de mens en dat het de voedingstoffen uit eten haalt. Dat het, net zoals snijden en koken van producten effect heeft is wel te zien op de foto’s van een gekookte wortel (links) en een wortel uit de magnetron (rechts).

CARROT LIGHTCOOK (Intensive palette) (Energy palette)   CARROT MICROWAVE (Energy palette) (Intensive palette) (Energy palette)

Rauw eten is dus zo gek nog niet, dus neem gewoon wat rauwkost mee naar je werk of naar school voor de nodige energie en levenskracht!

Over Kirlian fotografie zijn diverse boeken geschreven want er is natuurlijk veel meer over te zeggen dan wat ik nu even in een notendop vertel zoals bij voorbeeld het boek van David Wolfe.

Fotocredits: David Wolfe

En een bron voor meer informatie!