Geroosterde kikkererwten!

Zoek je een gezond snackje? Wat dacht je van deze geroosterde kikkererwten? Vol goede eiwitten en zonder transvetten zoals in normale borrelnootjes!
Ingrediënten voor 1 bakje:
* 200 gr kikkererwten uit blik
* 1 el olijfolie
* Zeezout
* Kruiden zoals
– knoflookpoeder & paprikapoeder (ieder 1 theelepel) of uienpoeder
– of, zoals in dit geval, een mix van kurkuma, kerrie, paprikapoeder, fleur de sel en peper
– maar je kan ook voor baharat kiezen
ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kommetje waar je ze husselt met de olijfolie en de kruiden.
 
Verdeel de kikkererwten op een bakplaat waar je bakpapier op hebt (kies voor een eco merk!)
 
Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant in de oven.
 
Hussel de erwten hierna weer door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Snackse!
fotocredit: Blue De Cooman