Groene soep met spinazie, doperwten en bleekselderij!

Gisteravond aten wij deze heerlijke groene soep met spinazie, doperwten en bleekselderij! Mijn oudste dochter gruwelt ongeveer van al het eten dat groen is, maar hier gingen toch wel een paar flinke happen van naar binnen. Verbazingwekkend genoeg at mijn jongste haar bakje bijna op. Blijkbaar smaakte de soep goed πŸ™‚

Wat zit er in de groene soep (voor ongeveer 4-6 kommen)?
  • een flinke zak spinazie
  • ongeveer 300 gram doperwten (bevroren)
  • 2 stengels bleekselderij
  • een rode ui
  • knoflook naar wens
  • kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek (heb nog steeds geen tijd gehad zelf bouillon te maken)
  • een klein beetje gebakken spekjes
  • kokosroom
En zo maak je de groene soep:

Bak de gesneden ui en knoflook aan in wat olie. Voeg de doperwten, spinazie en bleekselderij toe en laat dit goed warm worden. Hierna doe je de bouillon in de pan en voeg je nog wat water toe. Even laten koken en ondertussen wat spekjes bakken. Soep glad maken met de staafmixer, de room en spekjes in de pan doen en klaar!

Smakelijk eten!

En, wat over was aten wij net lekker als lunch met een boekweitcracker met amandelpasta, hhhmmm!