Havermout pannenkoekjes

Wauw, ontbijten alsof je in een 5-sterren restaurant zit! Naomi maakte deze heerlijke havermoutpannenkoekjes en jij kan zo ook lekker ontbijten, of lunchen, want ze zijn heel simpel te maken!

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 pannenkoekjes
  • 75 gram havermout of havermeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 180 ml havermelk of een andere plantaardige melk
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 appels
  • een handje rozijnen
  • kokosolie
En zo maak je de pannenkoekjes

Maal de havermout fijn tot een meel in de keukenmachine of gebruik havermeel.

Doe dit samen met de boekweitmeel en het zout in een kom. Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop dit met een garde tot een glad beslag.

Voeg 1 theelepel kaneel toe en meng alles goed door elkaar, tot je een mooi egaal beslag hebt.

Verhit in een koekenpan wat kokosolie en maak kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

En:

Was de appels en snij ze in dunne partjes, bak ze in een andere koekenpan met wat kokosolie goudbruin. Voeg halverwege de rozijnen toe en bak deze even mee. Op het einde de andere theelepel kaneel toevoegen en alles goed omroeren.

Serveer de pannenkoekjes samen met het mengel van appels en rozijnen.

Smakelijk eten!


Ik ben Naomi, mama van twee kids 4 en 10 jaar oud en eigenaar van Villa Omi, mijn eigen thuiscreche. Ik voed mijn eigen kinderen en ook de gastkinderen zo natuurlijk mogelijk op: wij eten zo veel mogelijk biologisch, gluten-, lactose-, suiker- en E nummer-vrij. Ik heb een passie voor (natuurlijke) voeding en ben erg graag in de keuken te vinden. Ik kook het liefste met verse ingrediënten en probeer graag nieuwe recepten uit, uiteraard allemaal zonder pakjes en zakjes!

* Het idee voor dit recept komt van Uit Pauline’s keuken maar is een beetje aangepast.