Wauw, mijn nichtje Roos heeft deze veganistische koeken gebakken!
Dit zit erin:
– 180 gram dadels (even geweekt in water)
– 1 rijpe banaan
– 2 eetlepels amandelpasta
– 75 gram amandelmeel
– 120 gr havermout (of havervlokken) glutenvrij
– geraspte pure chocolade (minimaal 80%)
Je kan er naar wens gedroogd fruit, lijnzaad of nootjes doordoen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de dadels in de blender en als deze fijn zijn, doe dan de banaan en de amandelpasta erbij. Voeg hierna de amandelmeel en de havermout toe. Het mag nu wat plakkerig zijn. Doe alles in een kom en probeer er koekjes van te maken. Als het te vochtig is, voeg dan wat extra amandelmeel toe. Voeg nu eventueel het gedroogde fruit (bij voorbeeld rozijnen) of nootjes of chocola toe en maak er koekjes van op een bakblik. Ze worden niet veel breder dus je kan ze dicht op elkaar plaatsen. 15-18 minuten bakken. Je kan ze bewaren in koelkast of vriezer!
ps de bloemen zijn nep (want oleander is giftig)!