Wil je eens wat anders lunchen dan brood of zoek je een gezond alternatief voor de gewone aardappelsalade, dan moet je echt dit recept eens proberen:
Zoete aardappelsalade!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 3 zoete aardappels (bataat)
- zoet-zure augurken, hoeveelheid naar wens
- bleekselderij
- 1 appel
- 1 avocado
- 2 bosuitjes
- 1 citroen
- olijfolie
- Tons mayonaise (fris-zuur) of kwark
- optioneel: stukjes komkommer (had ik niet erdoor maar miste ik wel een beetje)
En zo maak je het:
- snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook ze ongeveer 5-10 minuten zacht. Giet ze af en doe ze in een schaal.
- snijd de augurken, avocado, appel, bosui, bleekselderij en eventueel komkommer in kleine stukjes en voeg alles bij de bataat.
- besprenkel alles met het sap van een halve citroen en schenk er wat olijfolie over
- je kan kiezen voor een lepel mayonaise of wat kwark om het romig te maken.
Lekker als lunch of voor bij het avondeten!
Tons mayonaise is ongeveer de enige mayo zonder toegevoegde suikers.