Eerder al plaatste ik een recept van kruidenboter, maar wist je dat je ook knoflooksaus heel simpel zelf kan maken? Naomi dook de keuken weer in!
Wat zit er in?
- 6 el mayonaise – friszuur van Ton’s!
- 4 el plantaardige yoghurt zoals amandel of kokosstart.
- 1 el citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 3 el verse bieslook
- peper en zout naar smaak
En zo maak je de knoflooksaus
Meng de mayonaise met de yoghurt. Snijd de knoflook en de bieslook erg fijn en voeg dit samen met het citroensap toe aan het mengsel. Breng alles op smaak met wat peper en zout. Het beste is om de saus een dag van tevoren te maken zodat de smaken goed in kunnen trekken. Hierdoor komt de knoflooksmaak beter naar voren.
Als je een mayonaise gebruikt zonder chemische toevoegingen zoals die van Ton’s dan heb je een hele natuurlijke knoflook saus. De fris-zure variant van Ton’s is ook één van de weinige mayonaises zonder suiker!
Ik ben Naomi, mama van twee kids 4 en 10 jaar oud en eigenaar van Villa Omi, mijn eigen thuiscreche. Ik voed mijn eigen kinderen en ook de gastkinderen zo natuurlijk mogelijk op: wij eten zo veel mogelijk biologisch, gluten-, lactose-, suiker- en E nummer-vrij. Ik heb een passie voor (natuurlijke) voeding en ben erg graag in de keuken te vinden. Ik kook het liefste met verse ingrediënten en probeer graag nieuwe recepten uit, uiteraard allemaal zonder pakjes en zakjes!
Bron knoflook