Lekker en makkelijk alternatief voor ontbijtkoek

Al lange tijd maak ik deze koek; een lekker alternatief voor ontbijtkoek die vaak zo vol suikers zit. Je kan hem makkelijk (in plakjes) invriezen zodat je ’s ochtends een plakje uit de vriezer kan pakken en mee kan nemen naar je werk of naar school.

ontbijtkoek

Dit zit erin:
– 150 gram amandelmeel
– 3 eieren
– 2 eetlepels gesmolten extra vierge kokosolie
– 2 eetlepels honing
– 3 theelepels koekkruiden
– 2 theelepels kaneel
– 2 grote wortels, grof geraspt (als je echt een mega winterpeen hebt is 1 wel voldoende)
– rozijntjes naar wens
– 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng alle ingrediƫnten met elkaar in een kom (die de wijnsteenbakpoeder als allerlaatste, net voordat hij de oven in gaat), Ik gebruik een cakevorm van 20 cm (klein dus!) omdat de koek niet echt gaat rijzen en anders krijg je een hele platte plak. Als je hem groter wil maken doe je gewoon meer van alle ingrediƫnten. Daarnaast gebruik ik altijd ecologisch bakpapier van If You Care in de vorm maar je kan hem ook goed invetten maar mijn eigen ervaring is dat hij er dan wel moeilijker uit gaat.
Ongeveer 30-35 minuten op 170 graden. Ik heb een nieuwe oven die vrij heet is en na 35 minuten was hij net iets te donker.

Eet smakelijk!