Omdat ik wil dat mijn kinderen minder brood eten ben ik aan het bakken geslagen en heb ik deze havermoutmuffins gemaakt! Lekker als ontbijt, gewoon zo of met amandelpasta. Of als tussendoortje! Je kan ze een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen.
Wat zit erin? (voor ongeveer 10 muffins)
– 150 gr havermout
– 2 bananen
– 1 appel
– 3 eieren
– 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
– handje walnoten
– handje amandelen
– lepeltje rauwe cacaopoeder (heb ik door de helft van het beslag gedaan)
Hoe maak je ze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de havermout in de blender en maal het totdat het ongeveer meel is geworden.
Voeg de banaan, appel (in stukjes), eieren, het wijnsteenbakpoeder, de amandelen en de walnoten toe en mix tot een romige substantie.
Vul de helft van de cupcakevormpjes met het beslag. Voeg aan de andere helft cacaopoeder toe zodat je wat variatie hebt!
Doe alles 25 minuten in de oven.
Laat ze even afkoelen voordat je ze opeet.
Je kan talloze variaties maken:
– extra appel en kaneel in plaats van chocolade
– rozijnen en abrikozen
– vanillepoeder
– blauwe besjes
Ik heb het recept wat aangepast maar het origineel komt van Kiwi&zo