Je kan heel makkelijk zelf scones maken voor bij voorbeeld een high tea of gewoon als lunch of tussendoortje.
Wat zit er in?
- 125 gr boekweitmeel
- 100 gr amandelmeel
- 2,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
- snufje zeezout
- 50 gram kokosolie (gesmolten maar niet te heet)
- 1 ei
- 125 ml amandelmelk of kokosmelk
- handje rozijntjes
- hou je van zoet, voeg dan een beetje ahornsiroop of honing toe
Verder nodig
2 mengkommen
bakplaat & bakpapier
Hoe maak je ze?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg wat bakpapier op een bakplaat.
- Meng het meel, bakpoeder en zout in een kom en voeg de kokosolie toe.
- Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten.
- Klop de eieren samen met de melk los in een andere kom en giet dit bij het meelmengsel.
- Meng/kneed dit tot een een samenhangend deeg.
- Vorm 6-8 balletjes van het deeg plet ze een beetje.
- Bak in 10-15 minuten gaar.
- ze zijn warm het lekkerst maar je kan ze ook een paar dagen in de koelkast bewaren in een dicht bakje.
- qua beleg kan je kiezen voor (suikervrije) jam, appelstroop, notenpasta of opgeklopte kokosroom!
Eet smakelijk!
Bron recept: Happy by Nature