Lekkere scones voor een zelfgemaakte high tea! (Glutenvrij, zuivelvrij)

Je kan heel makkelijk zelf scones maken voor bij voorbeeld een high tea of gewoon als lunch of tussendoortje.

scones

Wat zit er in?

  • 125 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 2,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • snufje zeezout
  • 50 gram kokosolie (gesmolten maar niet te heet)
  • 1 ei
  • 125 ml amandelmelk of kokosmelk
  • handje rozijntjes
  • hou je van zoet, voeg dan een beetje ahornsiroop of honing toe

Verder nodig
2 mengkommen
bakplaat & bakpapier

scones2

Hoe maak je ze?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg wat bakpapier op een bakplaat.
  • Meng het meel, bakpoeder en zout in een kom en voeg de kokosolie toe.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten.
  • Klop de eieren samen met de melk los in een andere kom en giet dit bij het meelmengsel.
  • Meng/kneed dit tot een een samenhangend deeg.
  • Vorm 6-8 balletjes van het deeg plet ze een beetje.
  • Bak in 10-15 minuten gaar.
  • ze zijn warm het lekkerst maar je kan ze ook een paar dagen in de koelkast bewaren in een dicht bakje.
  • qua beleg kan je kiezen voor (suikervrije) jam, appelstroop, notenpasta of opgeklopte kokosroom!

Eet smakelijk!

Bron recept: Happy by Nature