Met kleine kinderen is het soms moeilijk om iets te koken dat tenminste door één kind lekker gegeten wordt. Soms heel frustrerend maar ik blijf het gewoon proberen. Mocht je daar ook last van hebben, dan is deze pastasalade misschien een uitkomst. Je kan de sperzieboontjes en wat ei apart houden voor kindjes die het niet door een gemengde salade willen eten zodat ze nog wel wat goeds binnen krijgen.
Wat heb je nodig:
- zwarte olijfjes in plakjes
- cherrytomaatjes
- rode paprika
- sperziebonen (kan ook uit diepvries)
- komkommer
- eieren (ik doe 1 ei per persoon)
- tonijn uit blik (in olijfolie)
- rode linzenpasta
en voor de dressing:
- olijfolie
- appelazijn
- citroen
(alles uiteraard biologisch)
Zo maak je het:
Kook de pasta en sperziebonen gaat en de eitjes hard. Doe de dressing erover heen. Meng alles en eet smakelijk!
Als er over is kan je dat makkelijk bewaren voor de lunch de volgende dag.