Mijn man was afgelopen week jarig en ik heb voor hem een heerlijk taartje ‘gebakken’. Zonder oven, want dit taartje was RAW, veganistisch en….. om te smullen zo lekker!!! Vol goede vetten van noten, zonder geraffineerde suikers en toch lekker zoet (want ach, het was tenslotte feest). Super snel te maken, maaaaarr vergeet niet dat de cashewnoten even een nachtje moeten weken en de dadels ook een uurtje.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 80 gram amandelen
– 6-7 medjool dadels (heb je die niet dan kan je 7-8 gewone dadels gebruiken)
– 1 eetlepels kokosolie (met kokossmaak)
– 25 gram geraspte kokos
Voor de vulling:
– 250 gram cashewnoten
– 2 eetlepels kokosolie (met kokossmaak)
– Schil van 1 citroen (uiteraard biologisch!)
– Sap van 1 citroen
– 3 eetlepels ahornsiroop (of honing als je geen veganistische taart hoeft)
en verder:
– keukenmachine of blender
– springvorm 18 cm (bodem bedekken met bakpapier en de zijkanten invetten).
En zo maak je het
– laat de cashewnoten ongeveer 10-12 uur weken in een bakje water (in de koelkast)
– laat de dadels ongeveer een uurtje weken (gewone dadels misschien ietsje langer, ze moeten zacht worden)
Mix de ingrediënten voor de bodem in de blender of keukenmachine tot een plakkerig ‘ nat’ deeg. Mocht het te droog zijn dan kan je een klein beetje water toevoegen maar zeker niet te veel. Bedek vervolgens de bodem van de springvorm met dit deeg (even goed aandrukken en mooi glad maken). Zet dit in de koelkast en ga nu verder met de vulling.
Meng nu de ingrediënten voor de vulling in een blender of keukenmachine tot een mooi deeg (het wordt meer een soort crème, als het maar niet te droog is maar wel goed plakt). Haal de springvorm uit de koelkast en doe de vulling over de bodem heen. Weer even mooi glad strijken. Zet dit vervolgens weer 2-3 uren in de koelkast om stijf te worden. Als je het wilt gaan eten kan je nog wat kokosrasp over het taartje sprenkelen.
Eet smakelijk!
En je kan heel goed een stukje invriezen mocht je wat over hebben…..
Ik kreeg het idee van deze site.