REVIEW ‘Feest voor iedereen’

‘Feest voor iedereen. SAMEN GENIETEN VAN GLUTEN-, LACTOSE-, & SUIKERVRIJE GERECHTEN’ – Alexandra Besel

feest1

Wat moet ik nou toch weer serveren op een verjaardag, borrel of cocktailfeest? Die vraag stellen we ons allemaal wel eens. Veel mensen grijpen naar de frituur voor een bitterbal of maken een flinke pan tomatensoep, maar als je het echt eens anders wilt aanpakken is dit boek een uitkomst! In ‘Feest voor iedereen’ geeft Alexandra Besel je allerlei lekkere recepten om flink indruk te maken op je gasten en alles is vrij van gluten, lactose en (geraffineerde) suikers. Zo maak je écht iedereen blij!

feest6  feest4

Heerlijke gerechten voor iedereen!

Schrijfster Alexandra Besel is ook natuurvoedingsdeskundige en gaat dus net zoals ik uit van pure voeding. Ze wil van een feestje een moment maken waarop mensen van lekkere maar toch ook gezonde gerechten kunnen genieten. Allerlei heerlijkheden komen in haar boek aan bod; van een simpele fruitsalade tot een vegetarische Shepherd’s pie, maar ook amandelscones, tuinerwtensoep, empanada’s en cocktails. Hhhhmmmm!

feest2 feest7

Basisrecepten voor elk moment

Naast deze feestgerechten krijg je ook een goede basiskennis: hoe maak ik zelf mayonaise, bouillon of notenpasta. Heel handig om te weten, niet alleen voor als je een verjaardag hebt. Verwacht niet allerlei taarten of zoetigheden in dit boek, het draait vooral om gerechten voor etentjes, hapjes bij cocktailparty’s en lekkernijen voor een buitenfeest. En nog véél meer natuurlijk. Al staan de zoete rooibos-ahorncake en worteltaartbonbons hoog op mijn lijstje om eens te maken!! Leuk detail: je ziet dat ze graag werkt met eetbare bloemen, iets waar ik enorm van houd, het heeft direct een vrolijk effect!Al met al een heel handig boek voor als je weer eens met je handen in je haar zit wat je de komende verjaardag of tijdens de feestdagen moet serveren. Genoeg lekkere en feestelijke inspiratie.

feest5

Titel: ‘Feest voor iedereen’

Subtitel: ‘Samen genieten van gluten-, lactose-, & suikervrije gerechten’

Auteur: Alexandra Besel

Uitgeverij: Fontaine

Prijs: € 19,95

Te bestellen bij bol.com of Boekenwereld.com

feest3

4 gedachtes over “REVIEW ‘Feest voor iedereen’

  1. Ik heb t al in huis. Is echt n geweldig boek met ontzettend lekkere recepten, niet al te ingewikkeld, maar wel heel origineel!

  2. Hallo! Heb gisteren de croqu’embouche gemaakt, want krijg ‘hoog bezoek’ met kerstmis, dus wou eerst oefenen. Ziet er heel moeilijk uit, maar het valt mee, want de stappen zijn goed beschreven (valt me op bij alle recepten!), en het resultaat is heel verrassend, echt eens iets heel anders op tafel. Verrukkelijk.
    Verder vind ik het een aanbeveling dat Yvette van Boven èn Russel Norman dit kookboek allebei aanbevelen. Die hebben er verstand van, ik ben maar n hobbykok.

Reacties zijn gesloten.