Stamppot broccoli met kikkererwten

Ben je de stamppot boerenkool, andijvie of zuurkool een beetje zat? Toe aan wat meer variatie? Naomi maakte iets heel nieuws: stamppot broccoli met kikkererwten!! Het was een succes!

Wat zit er in, voor 3-4 personen:
  • een flinke stronk broccoli, of 2 kleine
  • 350 gram kikkererwten (gedroogde 8-12 uur laten weken)
  • 2-3 wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloempitjes
  • feta kaas naar smaak
  • zout en peper naar smaak
En zo maak je het:

De geweekte kikkererwten in de pan doen met water en ongeveer 1,5- 2 uur laten koken, voeg de laatste 15 minuten de knoflook tenen met schil en al aan het water toe en laat even mee koken.

Stoom of kook de broccoli gaar in de pan met een klein laagje water.

Rooster intussen de zonnebloempitjes in een droge pan, tot ze iets verkleurd zijn.

Schil de wortels en haal deze door de spirelli om mooie lange slierten te krijgen.

Giet het water bij de pannen af, haal de schil van de knoflook tenen af en stamp de helft van de kikkererwten fijn met een stamper. Stamp hierna de broccoli er grof bij door.

Voeg de overgebleven kikkererwten toe aan de stamppot en roer alles goed door elkaar.

Serveren met de zonnebloempitjes, wortelsliertjes en de feta kaas naar smaak.

Smakelijk eten!


Ik ben Naomi, mama van twee kids 4 en 10 jaar oud en eigenaar van Villa Omi, mijn eigen thuiscreche. Ik voed mijn eigen kinderen en ook de gastkinderen zo natuurlijk mogelijk op: wij eten zo veel mogelijk biologisch, gluten-, lactose-, suiker- en E nummer-vrij. Ik heb een passie voor (natuurlijke) voeding en ben erg graag in de keuken te vinden. Ik kook het liefste met verse ingrediënten en probeer graag nieuwe recepten uit, uiteraard allemaal zonder pakjes en zakjes!

Een gedachte over “Stamppot broccoli met kikkererwten

Reacties zijn gesloten.