De meeste mensen maken pesto met pijnboompitten, maar dit kan ook heel goed met cashewnoten! Dat is handig als je bij voorbeeld allergisch bent voor pijnboompitten of er een bittere nasmaak van krijgt, het zogenaamde pijnboompittensyndroom (ja, dit bestaat echt, kan weken een vervelende smaak in je mond geven). Deze pesto bevat daarnaast geen kaas en is dus vegan!
Wat heb je nodig?
- extra vierge olijfolie (ongeveer 5 eetlepels)
- blaadjes van een heel basilicumplantje of los ongeveer 40 gram
- 2 knoflooktenen
- 40 gram cashewnoten
- 1 theelepel citroensap
- snufje zeezout
Hoe maak je het?
Voeg de ingrediënten in de blender of keukenmachine (of Nutribullet 😉 ) en mix totdat de pesto dik genoeg is. Mocht het te dik blijven voeg dan wat olie toe. Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.
Lekkerrrrr:Â pasta pesto met:
- cherrytomaatjes
- courgette
- kip
- ui
- knoflook
- pesto
- avocado (door de -zelfgemaakte- pesto gemengd)
- pasta
Bak de kip gaar met de knoflook en ui. Voeg de courgette, tomaatjes en pesto met avocado toe. Eet met bij voorbeeld spelt of kamut spaghetti, rode linzen pasta of courgettespirelli. Liefst geen tarwe producten.