Review: “Een mooie en vitale huid” van Irene Lelieveld

IMG_4552   IMG_4559

Het is geweldig hoeveel fijne boeken er zijn die je kunnen helpen met een gezond en gelukkig leven en wie daar zeker aan bijdraagt is Irene Lelieveld. Irene is (auto)kinesiologisch voedingstherapeute en schrijfster van een aantal fijne boeken. Eén daarvan is een boek speciaal voor mensen met huidproblemen en ik weet helaas hoe vervelend die kunnen zijn!

Het boek “een mooie vitale huid, door gezonde voeding en goede verzorging’ is echt een geweldige informatiebron voor iedereen die te maken heeft met eczeem, acné, rosacea, pigmentvlekken, striae, cellulitis, netelroos, wratten en ga zo maar door. Als ervaringsdeskundige met huidklachten heb ik ervaren hoeveel impact bij voorbeeld eczeem kan hebben op je leven. Een rode branderige huid, schilfers, pijn en jeuk kan een enorme belemmering zijn in je dagelijkse doen-en-laten. Ik heb mijn voeding compleet aangepakt maar dan dan nog zijn er veel meer factoren die te maken hebben met huidproblemen, zoals stress, beweging en ontspanning, of eigenlijk gebrek eraan. Voeding is vaak praktisch aan te pakken, leefstijl heeft soms wat meer tijd en moeite nodig.

IMG_4554

In haar boek gaat Irene uitgebreid in op de verschillende huidtypes, het belang van de lever bij huidproblemen, de invloed van stress en de wisselwerking van de darmen op de huid (en hoe je dat kan zien aan je ontlasting). Ze geeft aan welke voedingsmiddelen je het beste kan laten staan, wat je het beste kan doen tegen ontstekingen en bij voorbeeld insulineresistentie en gaat uitgebreid in op 15 verschillende huidproblemen.

IMG_4553

Naast recepten en tips betreffende voedingsmiddelen, kruiden, superfoods en detoxmethodes krijg je van Irene ook nog een leuk aantal recepten om zelf verzorgingsproducten te maken. Want wat je smeert is net zo belangrijk als dat wat je eet, het komt sowieso ook in je lichaam! Zo leer je hoe je heel makkelijk een masker voor acné, antirimpelcréme of olie tegen cellulitis kan maken.

IMG_4556

Al met al een compleet boek hoe je zelf kan proberen je huidklachten te genezen zonder de gangbare medicatie. Je zult zelf aan de slag moeten maar Irene maakt het heel behapbaar en laagdrempelig. Echt een aanrader!

Als je het boek wilt bestellen dan kan dat bij onder andere bij www.boekenwereld.com

 

9 gedachtes over “Review: “Een mooie en vitale huid” van Irene Lelieveld

 1. Volgens mij eet ik vrij gezond. Maar met mijn huid is het slecht gesteld. Ik ben wel benieuwd of dit boek mij van de goede inzichten kan voorzien om dat te veranderen.

 2. Ik neem graag deel aan deze winactie en merk dat ik nieuwsgierig ben naar dit boek, stralend en vitaal voor de dag komen wil ik graag 🙂

 3. Weer een mooi exemplaar. Ik zou t boek graag willen winnen omdat de andere boeken mij gehoppen hebben.
  Dit boek is daarom een welkome aanvulling.

 4. Ik zou het graag willen winnen omdat ik sinds een paar maanden mijn eigen schoonheidssalon heb en het is altijd leuk om dingen over mijn vak te lezen.
  Omdat ik ook geleerd heb voor gewichtsconsulente zal ik vast al wat dingen uit haar boek kennen maar er zullen ook vast dingen in staan die ik nog niet weet en waardoor ik mijn klanten nog beter kan helpen.

 5. Zo veel al geprobeerd…….en als ik dus zelf aan de slag kan: heel graag !
  Dit lijkt mij echt een super-boek!

 6. Wie wil dit boek nu niet winnen 🙂
  Ik in ieder geval zeker wel, heb erg veel last van een droge huid dus vind dit boek wel erg interessant!

 7. Wat een prachtig boek. Ik kamp al jaren met huidproblemen (ontstekingen, rosacea) en ik heb nog niet een goede remedie gevonden. Ik ben 58 jaar en Ik leef zo natuurlijk mogelijk. Ik wil het boek graag winnen om na te gaan of ik mijn huidproblemen nu wel kan aanpakken.

 8. Wat een leuke actie!! De eerste stap is gezet door op voeding te letten en ik ben goed op weg, dit boek lijkt mij een weer een stapje extra in de goede richting.

Reacties zijn gesloten.