Zelf zonnebrand maken – zo simpel!

Zo in de laatste weken van augustus is het toch nog belangrijk om ons te beschermen tegen de zon. Want ondanks dat de zon ontzettend goed voor ons is (aanmaak vitamine D) is teveel zon ook weer niet goed. Je kan jezelf beschermen door kleding, hoedjes of zonnebrand. Over zonnebrand heb ik onlangs al een blog geschreven met daarin een recept voor het zelf maken van een crème en nu heb ik het zelf ook echt uitgeprobeerd! En wel 2 recepten in 1 week!

IMG_1767

Recept 1:

2 el biologische kokosolie extra vergine

1 el Shea Butter

1 el Avocado olie

1/2 tl Sesamolie

1/2 tl Aloe Vera Gel

30 druppels Wortelzaadolie

Laat de kokosolie en shea butter au bain marie (in een schaaltje in een pan met warm water) smelten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en goed mengen. Giet de olie in een schoon potje en laat afkoelen. In de warmte zal de crème vloeibaar zijn maar in de koelkast wordt hij heel hard. Je kan de crème ongeveer 2 maanden bewaren (mag in koelkast) en hij werkt direct.

Het recept en de ingrediënten komen van de website Aromatherapie-info

Image-1

Recept 2:

75 gr wolvet

75 gr sesamolie

Flinke lepel shea butter

75 ml hele sterke thee (ceylon of engelse melange, GEEN earl Grey)

3 druppels lavendelolie

10 druppels aloe vera extract of theelepel aloe vera gel

30 druppels wortelzaadolie of 1 capsule Bio-caroteen

Dit recept en de meeste ingredienten komen van Saskia Nieboer van De Groene Zon. Zij verzorgt vele kruidencursussen!

IMG_1805

Zet de thee en laat hem 10 minuten trekken, zeven en vervolgens weer verwarmen tot 80 graden. Verwarm in een andere kan au bain Marie het wolvet, de sesamolie, de shea butter totdat alles gesmolten is. Giet nu langzaam de thee erbij en blijf roeren totdat er een mooie crème ontstaat. Voeg de lavendelolie, wortelzaadolie of de inhoud van de capsule toe (pas op voor oranje vingers/vlekken!!) Giet alles in een tube/potje. Mijn voorkeur heeft de wortelzaadolie maar er zijn mensen die goede ervaringen hebben met de Bio-Caroteen.

Deze crème is wat langer houdbaar, buiten de koelkast.

Let op:

Omdat ieder huidtype verschillend is kan ik niet garanderen dat dit voor iedereen werkt. Houd goed je huid in de gaten als je in de zon gaat en probeer tussen 12-15 de zon te vermijden!

465xNxzonnebrand-spf.jpg.pagespeed.ic.8sjSsD40E5